Inredningsarkitekt Otto Schulz flyttade till Sverige från Tyskland 1907 och fick anställning som ritare hos Selander & söner. Tre år senare öppnade han sin egen firma i Göteborg. Ett av de mest prestigefyllda uppdragen han fick var att rita inredningen till Bräutigams konditori. 1920 öppnade butiken Boet i hörnet av Avenyn och Kristinelundsgatan, där Hotell Rubinen ligger idag. Det var en inredningsaffär i flera plan med en inspirationsvåning som mötte kunderna. Hela Göteborgs borgerskap gick till Boet för att beställa inredningar till bl.a. matsalar, salonger, sängkammare och jungfrukammare.
Otto Schulz har inte enbart verkat som inredare i Göteborg. Han var även redaktör för tidskriften Boet, som gavs ut under åren 1928-40, där samtidens formgivning marknadsfördes. Han grundade också en egen skola, Bo-studio, där han hade studiecirklar med undervisning i heminredning. Många inredningar som beställdes hade historiska stilar som förebild, t.ex. barock eller renässans. Utöver dem komponerade Otto Schulz möbler i tidsenlig form. Han tog även patent på tre olika tekniker som han uppfann: botarsia (dekor av mässingsspik på trä), bopoint (dekor av pärlspik på konstläder) och bosaik (mosaik som var stöttålig).
Tiden hann dock ifatt Otto Schulz. Under 1940-talet slog funktionalismen igenom hos den stora allmänheten. Otto Schulz var en av dess motståndare och intresset för hans inredningar sjönk. 1950 sålde han firman Boet. Text Maria Öhman